Algunes solucions de Control Parental

Cada vegada és més senzill tenir accés a la informació existent a Internet, i això és una bona notícia, això fa que el sistema educatiu estigui canviant per a millor, fa que la productivitat augmenti, que la creativitat s’alimenti constantment … però tot té el seu costat fosc.

L’accés a la informació ha de ser lliure, però vigilat quan estem parlant de certes edats. Des d’AvanzaNT sempre hem apostat per una orientació constant en tots els aspectes, ja que en moltes ocasions el perill ve quan hi ha un coneixement que els adults no volen oferir, generant una curiositat que pot tenir males conseqüències. La transparència i el diàleg és important en l’educació, pel que en un món ideal no hauria de ser necessari tenir sistemes de control parental, però en moltes ocasions la presència dels responsables no és la ideal, per la qual cosa acaba depenent de màquines que filtrin i controlin.

Vegem algunes de les aplicacions que ens ajuden en aquest aspecte:

Captura de pantalla 2014-06-04 a les 17.47.15

Per a PC, Mac, Android, iOS o Kindle, Qustodio (qustodio.com) és una de les opcions més conegudes per controlar l’accés a Internet en qualsevol dispositiu.

Es tracta d’una aplicació, amb versió gratuïta, que permet definir regles d’accés a Internet, així com temps específics en què la navegació està permesa. L’objectiu bàsic és veure com s’usa el dispositiu: aplicacions que s’executen, recerques realitzades, xarxes socials usades, contactes … tot i que en la seva versió premium permet tenir control de jocs i programes, genera informes sobre l’activitat en xarxes socials (activitat que monitoritza constantment), cobreix diversos dispositius, permet la personalització de filtres i ofereix suport prioritari.

Captura de pantalla 2014-06-04 a les 17.48.57

Una altra alternativa molt popular, encara que una mica antiquada en disseny i funcions, és k9webprotection.com, o la barra d’parentalcontrolbar.org, que porta més de 10 anys en el mercat, o Browsecontrol, de currentware.com.

Els grans també han apostat per aquestes solucions: Norton té la seva pròpia solució en la categoria de Seguretat familiar, Microsoft va presentar una a Windows 7, i Google ha estat treballant en aquest assumpte dins de Chrome.

És important conèixer aquestes opcions, tot i que està clar que res substitueix l’orientació personalitzada i la vigilància directa per part dels pares, ja que no hi ha programa al món que aconsegueixi apagar la curiositat infantil per certs temes.

Deja un comentario

Archivado bajo Control Parental

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s