Com blindar el teu Facebook a estranys

Deu passos per configurar de forma segura i privada el teu perfil

«La millor manera de controlar el que la gent pot trobar sobre tu a Facebook és triar qui pot veure cada una de les coses que comparteixes», assegurava fa uns dies el cap de privacitat de la xarxa social, Michael Richter, en justificar la eliminació de l’opció que permetia als usuaris no aparèixer a Google. Richter argumentava que la funció «Qui pot buscar la teva biografia pel teu nom?» No era sinònim de privacitat total, ja que altres usuaris (no amics) podien accedir a aquests comptes si topaven amb les seves publicacions o a través del perfil d’un amic comú.

Facebook també ha aixecat les restriccions automàtiques a les publicacions dels menors de 18 anys i ara hauran de configurar de manera personal qui pot veure el que publiquen. Les mesures de privacitat canvien contínuament, convé revisar la nostra configuració de forma periòdica.

Aquests són els passos bàsics per guardar el teu perfil i activitat a Facebook d’ulls estranys:

1. Activa la navegació segura. Utilitzar una configuració xifrada quan es connecta des d’un lloc públic és un punt clau per evitar que un altre suplanti el teu perfil. Des de la pestanya de «Configuració de la Privacitat» a la qual s’accedeix des del botó amb forma d’engranatge es pot configurar també la seguretat del compte. És el segon apartat de la columna de l’ esquerra. És important que estigui activa la navegació segura i la informació de doble factor (una capa de seguretat addicional en el telèfon de l’usuari), destacar a més a més la informació que mostra si altres dispositius estan actius o si una sessió que no coneixem està connectada per verificar si ens hem deixat oberta la sessió en un altre ordinador o si un estrany està accedint al nostre perfil .

2. Des de la Configuració de la Privacitat pots establir qui podran veure a partir d’aquest moment les teves publicacions: Tots els usuaris de Facebook, els amics, els amics que no són només coneguts, només tu o personalitzar la selecció al teu gust. Convé dedicar un moment perquè per defecte aquesta configuració és pública. Marcar en aquesta opció a «Els teus amics», per exemple, no impedeix que puguis canviar d’opinió i ampliar o restringir encara més una publicació concreta a través del botó dret de cada entrada.

Des d’aquesta finestra podeu limitar el nombre de publicacions que has compartit amb els amics dels teus amics o que has fet públiques.

3. Revisa periòdicament les publicacions o imatges en què se t’ha etiquetat. En el «Registre d’activitat» a què es pot accedir des configuració de privacitat pots consultar les etiquetes. A través del botó dret s’assenyala el que està aprovat perquè aparegui en la teva biografia o eliminar l’etiqueta. És important perquè potser nosaltres siguem molt conscients del que publiquem, però tinguem amics que no ho siguin tant i ens etiquetin.

4. Si vols que al teu perfil de Facebook només arribi al teu cercle d’amistats, convé respondre a la pregunta «Qui pot enviar sol·licituds d’amistat?» Que apareix en «Configuració i eines de privacitat» amb l’opció de «Amics dels teus amics». També pots filtrar de forma estricta els missatges que et poden arribar a la safata d’entrada de Facebook .

5. L’apartat de «Biografia i configuració de l’etiquetatge» de la columna dreta permet marcar que només tu puguis publicar al mur i revisar les publicacions en les que els teus amics t’etiquetin o les etiquetes que altres afegeixin a les teves publicacions abans que apareguin.També es pot delimitar a certs amics perquè només ells puguin veure la teva activitat a la xarxa social.

6. Compte amb les aplicacions. Hem de tenir alerta sobre les aplicacions gratuïtes ja que a través d’elles s’accedeix a les dades de l’usuari i existeixen aplicacions malicioses. La pàgina de «Configuració d’aplicacions» ho alerta: «Les persones que poden veure la teva informació a Facebook poden” empotrar-se-la” quan utilitzen una aplicació»

7. Ull amb els seguidors. A la columna de l’esquerra convé anar fins a aquesta pestanya per comprovar que està desactivada l’opció que permet a persones que no són els teus amics veure els teus missatges públics.

8. Si vols que la llista dels teus amics no aparegui en el teu perfil públic de Facebook, has de posar el punter del teu ratolí sobre la pestanya rectangular dels amics de la columna esquerra i a través del botó que apareix a la dreta editar la privacitat perquè només els teus amics o fins i tot només tu mateix puguis veure-la.

9. Seguint els mateixos passos podeu delimitar la privacitat dels «M’agrada» a restaurants, firmes de roba o webs i que per defecte són públics i apareixen al costat de la imatge del teu perfil i el teu nom.

10. Deshabilita la localització, especialment si entres a Facebook a través del mòbil. Publicar nostra geolocalització comporta riscos (bulling , seguiments… En aquest sentit, convé recordar que qualsevol imatge presa amb un mòbil amb geolocalització activa porta encastats metadades que a través d’una xarxa social poden ser utilitzats per ublicar-la . Els experts recomanen netejar aquestes metadades abans de publicar-les.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Redes Sociales

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s