Alguns trucs per Dropbox poc coneguts

Dropbox segueix sent l’aplicació preferida per moltes persones per sincronitzar arxius amb el núvol i tenir, d’aquesta manera, una còpia de seguretat, alhora que permet treballar de manera col·laborativa compartint carpetes.

Les principals característiques i funcions són per tots conegudes, si bé hi ha algunes opcions no tan populars que convé saber per aprofitar al màxim aquesta gran eina, avui dia pràcticament imprescindible, tal com ja hem comentat en algun altre post des d’AvanzaNT

1. Compartir arxius i carpetes i enviar-los per correu electrònic

Una de les funcions més conegudes de Dropbox és la de compartir una carpeta amb una o més persones. Per fer això, únicament s’ha de fer clic amb el botó dret sobre la carpeta> “compartir carpeta amb …“. D’aquesta manera, quan els altres acceptin la invitació (han de tenir compte en aquest servei), tindran accés simultani a la carpeta i qualsevol modificació es propagarà a tots els usuaris.

compartir carpeta en dropbox 10 trucos para Dropbox poco conocidos

Si només es vol enviar un arxiu (o carpeta) a una persona de manera puntual (tingui o no Dropbox), el millor és enviar-li un enllaç (al PC, botó dret sobre el fitxer o carpeta> Compartir enllaç a Dropbox, en els smartphones o tablets cal donar-li a “enviar” i després enllaç per mail (o Twitter, Facebook, etc.). Aquest hipervincle es pot enganxar en un correu electrònic i així el destinatari pot descarregar sense problemes la informació.

Els comptes gratuïts tenen un límit de descàrrega de fitxers compartits d’aquesta última manera de 20 GB al dia i les Pro (de pagament) de 200 GB. En cas d’excedir aquest volum, Dropbox bloqueja temporalment el servei de descàrrega d’enllaços externs, la resta segueix funcionant amb normalitat. Per tant, és millor no abusar, tot i que els 20 GB del compte bàsic haurien de donar per força.

Per cert que, fins fa no gaire, els comptes tenien una carpeta anomenada Public que era precisament per ubicar arxius a compartir d’aquesta manera. Les més recents ja no la tenen i és perquè, amb el procediment descrit aquí, es pot enviar qualsevol arxiu allotjat a Dropbox sigui on sigui.

2. Galeries de fotos

enviar por correo electronico 150x150 10 trucos para Dropbox poco conocidos

Tot i la utilització massiva de les xarxes socials com Facebook, Instagram, etc. per compartir fotos, en molts casos no podem (o no volem enviar) a aquestes plataformes algunes imatges que, d’altra banda, volem compartir amb altres persones. Dropbox permet crear galeries d’imatges de manera molt senzilla. Cal anar (a l’ordinador) a la carpeta on hi ha les fotos (que ha d’estar dins de les carpetes de Dropbox) i, tal com es descriu en el punt anterior, botó dret> Compartir enllaç a Dropbox i enganxar l’adreça generada en un correu electrònic, etc. El destinatari veurà una galeria de fotos sense complicacions.

3. Marcar fitxers com a favorits per consultar offline

A l’ordinador, Dropbox sempre manté tots els arxius i, quan hi ha canvis, els sincronitza amb el seu “núvol”. Quan s’accedeix a les diferents carpetes des de l’Smartphone o tauleta, cal tenir Internet per poder descarregar-los i visualitzar-los. Si volem que alguns d’ells estiguin disponibles encara sense xarxa 3G o Wifi, no hi ha més que marcar com a favorits activant la “estrella”. Es descarregaran al terminal i quedaran emmagatzemats per a la consulta tot i que s’estigui totalment desconnectat d’Internet (per exemple estant volant en un avió). A la configuració de l’app es pot configurar quant espai, com a màxim, dedica el mòbil o tablet a aquestes dades (configurar memòria).

4. Aconseguir més espai gratuït d’emmagatzematge a Dropbox

La versió gratuïta de Dropbox té 2 GB de capacitat. Més que suficient per a moltes tasques però a mesura que ens acostumem a utilitzar-lo, es queda curt. A més a més de passar a una versió de pagament, hi ha altres maneres d’ampliar aquest límit.

Fer el tour a la web de Dropbox després d’iniciar sessió (250 MB)
Recomanar a tothom que es doni d’alta a Dropbox (si no ho estan ja) enviant una invitació. Per cada un que ho faci i ho instal·li al ordinador, es reben 500 MB fins a un màxim de 16 GB (32 invitacions).
Vincular el compte a les xarxes socials (per unir-la a Facebook donen 125 MB, a Twitter, 125 MB, per seguir a Dropbox a Twitter 125 MB i per explicar per què t’agrada Dropbox altres 125 MB)
Estar atent a promocions (fa uns mesos donaven fins a 5 GB per pujar fotos des del mòbil), de tant en tant organitzen esdeveniments com el Dropquest, en què, després de resoldre unes endevinalles, amplien gratuïtament la capacitat, etc.

5. Tornar enrere en el temps

Cada vegada que guardem un fitxer en alguna de les carpetes de Dropbox i aquest el puja a Internet, realment estem fent una còpia de seguretat amb possibilitat, fins i tot, de tornar a restaurar com estava l’arxiu fa un temps. Per accedir a aquestes versions anteriors cal donar-li al botó dret (a l’ordinador) sobre el fitxer i “Mostra les versions anteriors”. A continuació s’obre la pàgina web del servei i aquí figuren les antigues còpies de seguretat ordenades per data. A partir d’aquest punt, és qüestió de triar la desitjada i demanar que la recuperi. És possible també recuperar fins i tot fitxers esborrats.

Avanza New Technologies t’anima a utilitzar Dropbox tan pels teus temes personals o d’oci com per alguns temes professionals.

Deja un comentario

Archivado bajo Business 2.0, Cloud Computing

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s