YouTube y els seus nous canals de televisió

Ja anava sent hora que YouTube donés senyals de vida sobre els seus nous canals de televisió. És una de les apostes més grans del gegant Google en el mercat de la televisió, des del portal de vídeos. Han dedicat més de 100 milions de dòlars a l’aventura. I per fi es veuen els primers fruits.

El concepte de nova televisió de Google és la creació de canals especialitzats per nínxols d’audiència que no estan coberts per la televisió tradicional. En un mercat nacional de mida petita o fins i tot mitjà, ningú amb seny faria un canal especialitzat en ioga o dedicat a la decoració d’interiors, perquè no aconseguirà massa crítica suficient com per rendibilitzar-lo. Quan et dirigeixes a un públic de centenars de milions d’usuaris, la cosa canvia.

Les línies traçades han estat molt intel·ligents. Els de YouTube no s’han trencat el cap creant nous continguts. A canvi, el que han fet és avisar els creadors que hi ha calers a guanyar, i les idees han plogut. Té en preparació 100 canals de televisió que aniran presentant poc a poc els propers mesos. El visionat d’aquests canals serà gratuït, i el portal espera rendibilitzar-ho amb publicitat. Molts d’ells emetran programes en directe que després es podran veure en diferit en streaming. Si fem cas als experts, per a l’any 2020 més de 75% del vídeo d’entreteniment s’ha de consumir a través d’Internet.

El públic de parla hispana que no domini bé l’anglès tindrà alguns problemes per seguir la majoria de canals. Tindran el canal UnoDosTres, dedicat a moda, música, telenovel·les i xafarderies; Monotransistor, amb sèries una mica tipus telenovel.la; NuevOn, sobre cultura musical i ClevverTeVe, carregat de notícies i xafarderies de Hollywood. La resta és una sobredosi de ciència i tecnologia, dibuixos animats, sèries, esports, fitness, ioga, cuina, moda, fins a 100 canals en els que Google no hi ficarà la mà. Cada proveïdor serà responsable dels seus propis continguts, i només haurà de complir certs estàndards de qualitat. 

Des d’AVANZA NEW TECHNOLOGIES creiem que YouTube, de la mà de Google, està en el lloc ideal per quedar-se amb un bon tros del pastís de la TV per Internet.
 
 

Deja un comentario

Archivado bajo TV Internet, YouTube

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s