Control Parental

De vegades la tecnologia sembla que és patrimoni dels més joves, de manera que molts pares es senten tecnològicament amenaçats pels seus fills, que tenen més facilitat, més coneixements. Això pot portar a abdicar com a pares a Internet, però hi ha eines que ens ajudaran a protegir o limitar els riscos que pot tenir Internet per als menors. Són les eines de control parental és necessari conèixer-les per saber què ens ofereixen i en quina mesura poden ajudar-nos a protegir els menors. Revisem algunes de les més interessants i gratuïtes per veure que ens ofereixen.

 Protegeatushijos.com          

És una de les pàgines més senzilles d’utilitzar. Ens ofereix consells per saber si més no per on poden venir els perills i almenys saber identificar-los. És una pàgina de Microsoft que ve amb eines per a protegir els nostres equips com pot ser el cas de Windows Live Protecció Infantil, que ens permet limitar els cercadors, controlar que pàgines poden veure i amb qui poden contactar de Windows Live Spaces, Messenger i hotmail. Es tracta d’una opció molt didàctica i fàcil de seguir.

 Norton Online Family

Es tracta d’una solució que ens ve de la mà de Norton. És gratuïta i està disponible per a Windows i Mac. Permet crear regles per adequar el contingut disponible a l’edat dels nens que estan navegant per Internet, limitar el nombre d’hores que té accés a la xarxa a la setmana, etc.

La part bona és que no suposarà una invasió de la intimitat ja que els menors en iniciar la sessió tindran un avís de que estan sent supervisats en les seves activitats. Aquest simple avís segur que a més d’un els serveix per tenir una mica més cura de l’habitual i sobretot ser més gelosos de la seva intimitat i una mica menys confiats.

Des d’Avanza New Technologies  creim que l’eina més eficaç és traslladar els consells que donem als menors, al món cibernètic. El sentit comú aplicat a la xarxa és la millor protecció, però com segur tots sabeu el sentit comú no s’entén igual amb 15 que amb 35 anys. D’aquesta manera, és millor aconsellar que prohibir, i sobretot no cal desistir per desconeixement, ja que d’aquesta manera el que fem és abandonar a la seva sort als nostres fills en el món virtual.
 
També creiem que pel que fa al monitoratge de les activitats dels menors a Internet no hem de caure en la invasió de la seva intimitat, però tampoc hem de deixar que facin el que vulguin si no són conscients dels perills potencials de la xarxa. El millor és compartir amb els nostres fills temps davant de l’ordinador, de manera que ambdós aprenguem junts. Però està clar que aquesta opció no és viable ja a determinades edats. Som més partidaris de l’educació que de la prohibició, i en aquest sentit, la veritat és que en alguns casos aquest tipus d’eines tenen un resultat excel.lent.
 
El millor llegat d’un pare als seus fills és una mica del seu temps cada dia. L’educació dels nostres fills depèn de nosaltres.
 
 

1 comentario

Archivado bajo Control Parental

Una respuesta a “Control Parental

  1. Joan Fornesa

    Magnífic post per als que tenim fills en edats crítiques en aquests temes! Estic d’acord que és la nostra responsabilitat supervisar-ho.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s